Tämän vuoden huhtikuussa perustettu holdingyhtiö Investlesprom on ostanut metsäteollisuusyrityksen National Timber Company Sputnik-ryhmältä, joka jatkossa keskittyy vakuutus- ja rahoitusbisnekseen.

National Timber Company on vuodesta 1996 lähtien kehittänyt toimintaansa skandinaaviseen tapaan siten, että yhtiöön kuuluu Luoteis-Venäjältä ja muilta alueilta niin puunkorjuu- kuin puunjalostusyrityksiäkin. Vologdan alueelta mukana ovat mm. OAO LPK Kipelovo, ZAO Kovzhinskij LPH, OOO Kirillovskij LPH ja OAO Sokolskij DOK, ZAO Severlesprom, Uljanovskista OAO Uljanovskij Lesopromyshlennnyj kombinat, Arkangelinin alueelta OAO Ustjales ja Karjalasta OAO Iljinskij Lesozavod.

National Timber Company -ryhmän puunkorjuuyrityksissä kaadetaan yli 1 miljoona kuutiota puuta vuodessa. Puunjalostuslaitokset käsittelevät raakapuuta yli 500 000 kuutiota ja sahatavaraa tuotetaan noin 250 000 kuutiota, josta vientiin menee 120 000 kuutiota.

Yritysostojensa myötä Investlesprom vahvistaa asemiaan Venäjän kolmen suurimman metsäteollisuusyhtiön joukossa. Investlespromin puunkorjuumäärä nousee 2 miljoonaan kuutioon ja sahatavaran tuotanto 600 000 kuutioon.

Vuoden 2008 loppuun mennessä Investlesprom rakentaa ja rahoittaa Kirovin alueella uuden vaneritehtaan OOO Vjatskij fanernyj kombinat. Tehdas nousee Novovjatskin piiriin. Hankkeen arvo on noin 3 mrd. ruplaa. Tehtaan tuotantomääräksi on ilmoitettu 90 000 kuutiota koivuvaneria.

Lähde: Investlesprom uutinen1, uutinen2

(Aikaisempi uutinen: 11.05.2007, Uusi metsäteollisuuden holding-yhtiö ”Investlesprom”