Venäjän liikenneministeriö on kannattanut luonnonvaraministeriön ehdotusta ratkaista Venäjän valtion metsävarannon liikenteen infrastruktuurin ongelmat yhdessä, tiedottaa luonnonvaraministeriön lehdistöpalvelu. Metsäteiden rakentaminen kytketään liikenneministeriön kehitysohjelmaan.

Asiantuntija-arvioiden mukaan vuosittainen kestopäällysteisten runkoteiden rakentamistarve on 3 000 kilometriä, mitä varten rahaa tarvitaan 18 mrd. ruplaa. Nyt 11 % Venäjän metsäteistä on kestopäällysteisiä ja niiden tiheys on 1,2 km/1000 ha.

Metsävarannon liikenneinfrastruktuurin kehittämistyön puitteissa metsävirasto toimii aktiivisesti yhteistyössä Vneshekonombankin kanssa, jolla on paljon kokemusta vastaavanlaisten infrastruktuurin kehittämishankkeista. Nyt pohditaan metsäautoteiden rakennustöiden rahoitusta mm. alueiden takuujärjestelmän tuella.

Asiantuntijoiden mukaan tuhansien metsätiekilometrien vuosittainen rakentaminen tulee näkymään hakkuusuunnitteiden toteutumisen kasvuna. Nyt hakkuusuunnitteista toteutuu kaikkiaan 22 % ja jos kehityssuunnitelma saadaan vietyä loppuun 2007 mennessä toteutuma noussee 115 miljoonasta kuutiometristä 153 miljoonaan.

Lähde: Venäjän luonnonvaraministeriön lehdistöpalvelu