OAO Rosagroleasing ja Venäjän metsätalousvirasto ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Rosagroleasing on 99,99 % Venäjän federaation omistama maatalousteknologian leasing-yritys. Vuosien 2002 – 2008 aikana se on ostanut ja liisannut 37 900 koneyksikköä. Vuonna 2009 Rosagroleasing alkaa toimittaa teknologiaa metsäsektorillekin. Venäjän hallitus päätti federaation leasingtoiminnan laajentamisesta metsäalalle joulukuussa 2008.

Rosagroleasingin hallintoneuvosto on vahvistanut yhtiön toimintaehdot: puunkorjuukonetoimituksista peritään ennakkomaksua 10 % ja puunjalostusyrityksiin toimitettavista laitteista 15 %. Leasingsopimuskausi kestää 5 vuotta.

Rosagroleasingin toimitusjohtaja Elena Skrynnikin mukaan yhtiön seitsemän toimintavuoden aikana leasing on osoittautunut varsin tehokkaaksi rahoitusvaihtoehdoksi. Federaation leasingsopimuksen käyttö mahdollistaa metsäalan yritysten hankkia uusinta laitteistoa toiminnan kehittämiseen minimaalisin taloudellisin rasittein.

Venäjän koneenrakentajien liitto (Sojuz mashinostroitelej Rossii) tiedottaa solmineensa Rosagroleasingin kanssa sopimuksen, jolla edistetään mm. venäläisen puunkorjuuteknologian kehittymistä ja koneiden leasingia.

Lähteet: Rosagroleasing uutinen, yrityksen kuvaus,
Venäjän koneenrakentajien liitto