Investointihanke OOO ”Pomorskij lesnoj tehnopark” eli Pomorin metsäteollisuuspuisto on hyväksytty Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriössä metsäalan prioriteetti-investoinniksi, tiedottaa Arkangelin alueen luonnonvara- ja metsäteollisuusministeriö.

Hanke yhdistää 18 alahanketta, joiden toteuttajina on Arkangelin alueen pk-yrityksiä. Tavoitteena on modernisoida puunkorjuuta, puunjalostusta ja edistää bioenergian käyttöä. Hankkeen toteuttajat saavat metsävaroja käyttöön ilman huutokauppaa alennetuilla metsänkäyttömaksuilla, mikä on merkittävä tuki alueen pk-sektorille. Metsävaroja hankkeelle on myönnetty yli 270 000 kuutiometriä. Pk-yritysten investoinnit ovat noin 300 miljoonaa ruplaa (n. 6 milj. €).

Kaikkiaan Arkangelin alueella toteutetaan seitsemää prioriteetti-investointihanketta. Yhteensä hankkeiden investoinnit ovat 30 miljardia ruplaa (600 milj. €). Suurimpia niistä ovat Ilim Groupin tuotannon modernisointi, Arkangelin sellu- ja paperitehtaan kartonkituotannon modernisointi ja Ustjanskin puunjalostuskombinaatin tuotannon laajennus.

Lähde: Arkangelin aluehallinnon sivut