Venäjän luonnonvaraministeri Trutnev teki Karjalan tasavaltaan kaivannaislainsäädännön noudattamista ja metsien tilaa koskeneen tarkastuskäynnin, tiedottaa luonnonvaraministeriö. (ks. aikaisempi uutinen: Karjalan luonnonvarahallinnon valtuuksien perumista harkitaan)

Syksyisessä säässä vierailun osanottajat eivät kuitenkaan päässeet käymään niillä kohteilla, joilla oli Rosprirodnadzorin mukaan havaittu selvimmät kaivannaislainsäädännön rikkeet. Trutnevin mukaan rikkeet on kuitenkin todettu ja ne liittyvät niin toimintalisenssien myöntämiseen kuin lisenssiehtoihinkin.

Ministeri aikoo ehdottaa kaivannaisten käyttöoikeuksien huutokauppamenettelyä koskevan lainsäädännön muuttamista. Vastaavat muutokset tulee tehdä myös tasavallan säädöksiin. Hän totesi Karjalassa olevan paljon kaivannaisia, joiden hyödyntäminen on mahdollista alueen ekosysteemiä häiritsemättä.

Metsälainsäädännön laiminlyönnit ministeri totesi tyypillisiksi ja mahdollisiksi korjata. Hän vaati Karjalan hallitusta keskeyttämään sellaisten lisenssien voimassaolon, joiden kohdalla rikkeitä on havaittu. Federaation tasolta asioiden hoitoa aiotaan valvoa.

Edelleen Trutnev ehdotti Katanandoville Laatokan alueen liittämistä väliaikaisesti tasavallan suojelualueisiin ja myöhemmin valtionsuojelualueeseen.

Lähde: Luonnonvaraministeriö