Mustasaarelainen Logset ja ruotsalais-venäläinen Ferronordic Machines ovat sopineet Logset-metsäkoneiden markkinoinnista, myynnistä ja after sales -toiminnoista koko Venäjän federaation alueella. ”Yhteinen tavoitteemme on nostaa Logset Venäjän johtavaksi metsäkonemerkiksi viidessä vuodessa”, kertoo Logsetin toimitusjohtaja Pasi Nieminen. ”Odotamme Venäjän nousevan jo ensi vuonna Logsetin suurimmaksi yksittäiseksi markkina-alueeksi.”

Ferronordic Machines aloitti Volvo Contruction Equipmentin jälleenmyyjänä Venäjällä kesäkuussa 2010. Tällä hetkellä sillä on Venäjällä 30 toimipaikkaa, joiden määrä on tarkoitus kolminkertaistaa vuoteen 2015 mennessä. Volvon peruskoneilla on markkinajohtajuus Venäjän alueella CE-tuotteissa ja Logsetin kanssa tavoitteeksi on asetettu saavuttaa sama asema tavaralajimenetelmän metsäkoneissa vuoteen 2015 mennessä. Venäjän metsäkonemarkkinat olivat parhaimmillaan ennen talouskriisiä yli 500 konetta vuodessa.

Oy Logset Ab on vuonna 1992 perustettu mustasaarelainen metsäkonevalmistaja, jonka tuotteita viedään 25 maahan. Päämarkkina-alueet ovat tällä hetkellä Suomi, Ruotsi, Venäjä, Saksa, Ranska, UK ja Kanada.

Lähde: Logset