Kemira on perustanut Pietariin uuden yhtiön hoitamaan sellu- ja paperikemikaalien myyntiä ja markkinointia Venäjällä, tiedottaa yhtiö. Uusi yhtiö on nimeltään OOO Kemira HIM, ja sen kautta hoidetaan jatkossa pääosin kaikki Venäjän asiakasyhteydet. Myynti- ja markkinointiyhteydet siirretään Kemira HIMille nykyiseltä yhteisyritykseltä ZAO Kemira-Novolta, joka jatkaa edelleen hartsiliimojen valmistusta Arkangelissa.

Kemira HIMin myötä Kemira vahvistaa merkittävästi asiakaspalveluaan Venäjän kasvavilla sellu- ja paperikemian markkinoilla. Kemiran pääasiakkaita ovat useat suuret alan yhtiöt kuten Ilim Pulp, International Paper/Svetogorsk, Arkangelsk Pulp and Paper Mill ja Mondi/Syktyvkar. Yhtiö myy kemikaaleja myös muille teollisuuden aloille.

Kemira HIM:illa on Pietarin ohella toimistot Moskovassa ja Arkangelissa. Yhtiö työllistää alkuvaiheessa noin 15 henkeä.

Venäjän paperi- ja kartonkituotanto on tällä hetkellä 7,5 miljoonaa tonnia vuodessa, sellutuotanto 6 miljoonaa tonnia ja paperin ja kartongin kulutuksen arvioidaan kehittyvän noin 9 % vuodessa. Venäjän kaupan osuus Kemiran sellu- ja paperikemikaaliliiketoiminnasta on merkittävässä kasvussa.

Lähde: Kemira Oyj