Venäjän tullivirasto on ilmoittanut, että maataloustarkastusviraston (Rosselhoznadzor) hyväksymä ”Karanteenissa pidettävien kasvitarkastuksen alaisten tuotteiden” uusi lista on voimassa 15. heinäkuuta 2009 alkaen, kirjoittaa Drevesina.com -portaali. Listan määräykset koskevat ennen kaikkea tuontituotteita, puutuotteet mukaan lukien, mutta yksittäiset määräykset on ulotettu koskemaan myös vientituotteita. Mm. kansainvälinen standardi ISPM 15 tulee voimaan koko laajuudessaan. Siinä annetaan ohjeet puupakkausmateriaaleista kansainvälistä kauppaa varten.

Asiakirjassa ovat seuraavat puunvientiä koskevat huomautukset:

3. Venäjän federaation alueelta vietävät puiset pakkaus- ja tukimateriaalit, myös sellaiset joita käytetään listassa mainitsemattomien tuotteiden pakkaamiseen, on varustettava merkinnällä kansainvälisen standardin ISPM 15 mukaan (Rooma, 2002).

4. Ajoneuvot ja kuljetuskalusto, mukaan lukien karanteeninalaisten tuotteiden kuljetukseen käytettävät kontit, sekä sellaiset, joita voidaan käyttää karanteeniin asetettujen tuotteiden suojaamiseen, on ehdottomasti siivottava tai tarvittaessa desinfioitava Federaation kasvikaranteenilain (Laki nro 99-FZ, 15.7.2000) pykälän 9 antamien ohjeiden ja normien mukaan.

Lähde: Drevesina.com

Luettelo on ladattavissa kokonaisuudessaan Rosselhoznadzorin sivuilta.