Karjalan tasavallan johto ei aio säilyttää/pelastaa metsäkyliä, joiden asukkaat eivät kykene tehokkaaseen metsätyöhön, kertoi Sergei Katanandov Kalevalan alueen sosiaalis-taloudellista kehittämistä käsitelleessä kokouksessa. Hänen mukaansa entisten lespromhozien alueilla asuvia eläkeläisiä ei jätetä, mutta nuorisoa kehotetaan hakemaan työtä alueilta, joiden tulevaisuuden näkymät ovat valoisammat, kirjoittaa uutispalvelu Regnum.

Kokouksessa todettiin, että Kalevalan alueen tilanne vaatii radikaaleja kriisitoimenpiteitä. Tasavallan hallituksen toiveet alueen sosiaalis-taloudellisen tilan paranemisesta eivät ole toteutuneet eikä mm. IKEAn tytäryhtiön Swedwood-Karelian toimintakaan ole juuri vähentänyt alueen työttömyyslukuja.

”Meidän on oltava rehellisiä ja kerrottava ihmisille, että koska heillä ei ole tulevaisuutta kotiseudullaan, on heidän parempi muuttaa”, totesi Karjalan valtionomaisuusministeri Denisov. Ainoastaan kansallisuuspolitiikkakomitean puheenjohtaja Shorohov oli Kalevalan kansallisen alueen säilyttämisen puolella.

Lähde: IA Regnum