Karjalan tasavallan internet-sivuilla on julkaistu katsaus metsäteollisuuden tilanteesta vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana. Puuta on kuljetettu pois leimikoilta 1,5 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 22 % edellisvuoden vastaavaa määrää vähemmän. Korjuumääriään pystyivät nostamaan seuraavat yritykset: Olonetsles, Ladenso, Porajärvi, Shujales, Leseko Nord, Lahdenpohjan lespromhoz, Svedwood Karelia ja Kostamuksen lespromhoz.

Tasavallan sellu- ja paperitehtaat ovat vähentäneet tuotantoaan, mutta niiden toiminta jatkuu kuitenkin vakaana. Tammi-maaliskuun tuotantomäärät vähenivät 15 % edellisvuodesta, arvoltaan tuotanto väheni vain 4 %. Sellua tuotettiin 11 % edellisvuotta vähemmän. Tulos on hyvä muihin Venäjän alueisiin verrattuna. Sanomalehtipaperin tuotanto on kasvanut 3 %, paperisäkkien tuotanto pysynyt ennallaan.

Sahojen tuotanto väheni 49 % edellisvuoteen verrattuna. Maaliskuussa tuotettiin 49 000 kuutiometriä sahatavaraa, 72 % enemmän kuin helmikuussa. Kysyntä markkinoilla on lisääntynyt. Tasavallan 20 suuremmasta sahasta toimii tällä hetkellä 17, kun vuoden alussa toiminnassa oli vain 8.

Lähde: Karjalan viralliset internet-sivut (suomenkielinen)