Barentsin euroarktisen neuvoston kokouksessa Karjalan varaministeri Pavel Tshernov ja Västerbottenin maakunnan varajohtaja Göran Theolin allekirjoittivat aiepöytäkirjan karjalais-ruotsalaisen metsäasiantuntijakoulutushankkeen toteuttamisesta, kirjoittaa Karjalan hallituksen lehdistöpalvelu.

Göran Theolin kertoi Karjalan hallituksen kanssa käydyissä neuvotteluissa, että tarkoituksena on kouluttaa 400 karjalaista metsäasiantuntijaa vuosina 2005 – 2006. Koulutettavat valitaan Kostamuksesta ja Kalevalan alueelta. Koulutusajatus on syntynyt IKEAn rakennushankkeen aloittamisen jälkeen, kun ruotsalaiskonserni on kärsinyt ammattitaitoisen henkilökunnan puutteesta.

Koulutus on kolmiasteinen. 25 opiskelijaa menee harjoittelemaan Ruotsiin metsäyhtiöihin, minkä jälkeen he auttavat ruotsalaisia opettajia ja konsultteja. 100 opiskelijaa käyvät Kostamuksessa 4 – 5 viikon peruskurssin ja 2 viikon erityisopetuksen. Loput 275 saavat vain perusopetuksen. Koulutushankkeelle on haettu rahoitusta SIDAsta ja Göran Theolinin mukaan rahoituspäätös tehdään piakkoin.

Lähde: Karjalan tasavallan hallituksen lehdistöpalvelu