Jartek on valittu pääsuunnittelijaksi uuteen huipputekniikkaa sisältävään sahalaitokseen Venäjällä, tiedottaa yhtiö. Sopimus on tehty Oslo Marine Group tytäryhtiön Scandinavian Forest Company kanssa. Kuusta ja mäntyä sahaava laitos on tulossa Shaglinon alueelle, joka sijaitsee noin 25 km Pietarista. Sahan vuotuiseksi kapasiteetiksi on suunniteltu 200 000 – 250 000 m³. Sopimuksen optiona on myös koko laitoksen tuotantoteknologian kokonaistoimitus.

Jartekin kysyntä Venäjällä on hyvä. Syksyllä alkavat toimitukset TSLK:n uudelle sahalaitokselle, ensimmäisen tuorelajittelulinjan ja tasaamon on määrä käynnistyä Ust-Kutissa Siperiassa alkuvuodesta. Lisäksi Stora Enso Timber Nebolchin sahan uudet lajittelulaitostoimitukset ajoittuvat loppuvuoteen. Stora Enson uusien laitosten on myös määrä käynnistyä ensi vuoden alussa. Loppuvuoden muita toimituksia ovat Koskisen uuden koivusahan (OOO Koskisilva) ja TSLK:n ensimmäisen vaiheen kuivaamot Venäjällä.

Lähde: Jartek

Aikaisempi uutinen aiheeseen liittyen: 06.08.2007, Oslo Marin -ryhmä investoi 100 milj. euroa Leningradin alueen puunjalostukseen