Kansainvälinen rahoitusyhtiö IFC aikoo myöntää 40 milj. dollarin lainan yhdelle suurimmista vanerintuottajista, Severstal Group-yhtiöön kuuluvalle OAO Svezalle, kertoo Lesprom.ru uutisessaan. IFC:n virallisesta tiedotteesta käy ilmi, että laina kohdistetaan holdingyhtiön vaneritehtaiden modernisointiin sekä korjuutoiminnan laajentamiseen. Kaiken kaikkiaan OAO Sveza aikoo käyttää tuohon tarkoitukseen 80 milj. dollaria.

Severstal Groupin lehdistösihteeri Lada Atikas kertoi Lesprom.ru:lle, että lainaa ei ole vielä myönnetty, mutta lainaehdoista käydään neuvotteluja.

Severstal Groupiin kuuluva OAO Sveza on perustettu 1997. Yhtiöön kuuluvat vaneri- ja lastulevytehtaat OAO Velikoustjugskij fanernyj kombinat Novator, kostromalainen OAO Fanplit ja pietarilainen OAO Ust-Izhorskij fanernyj kombinat sekä Novogorodin, Kostroman, Smolenskin ja Brjanskin alueilla toimivia korjuuyrityksiä. Yhtiön antamien tietojen mukaan OAO Sveza tuotti viime vuonna 290 tuhatta kuutiota vaneria, 90 tuhatta kuutiota lastulevyä ja 70 tuhatta kuutiota laminoitua lastulevyä.

Lähde: Lesprom.ru
IFC:n projektikuvaus