Pääjärvellä järjestetyssä, Karjalan tasavallan 100-vuotisjuhliin liittyvässä tapaamisessa esiteltiin OOO FinTek -yrityksen investointiprojektia, joka sisältää sahalaitoksen ja puutaloelementtejä tuottavan tehtaan. Tavoitteena on jalostaa 175 000 kuutiometriä puuta vuodessa. Tuotantotiloja on suunniteltu Pääjärvelle ja Kostamukseen.

FinTekin hanke kuuluu metsäalan prioriteetti-investointien listalle. Lisäksi hanke sisältyy federaation ohjelmaan “Karjalan tasavallan kehitys vuoteen 2020”.

Huhtikuuhun 2016 mennessä hankkeeseen on investoitu noin 300 miljoonaa ruplaa (4 milj.€*). Uusia työpaikkoja on luotu 48, joista 8 Pääjärven kylässä. Projektin pitäisi toteutuessaan tuoda yhteensä 230 uutta työpaikkaa.

Tällä hetkellä Kostamuksen teollisuusalueella jatkuvat työt biopolttoainetta käyttävän viiden megawatin voimalan rakentamiseksi. Voimalan on tarkoitus palvella liimapalkkirakenteita valmistavan tehtaan tarpeita. Tehtaan suunniteltu kapasiteetti on 40 000 kuutiota liimapalkkituotteita.

Sahaa varten FinTek on hankkinut Pääjärveltä 43 hehtaarin tontin ja tehnyt alustavan sopimuksen sahalinjan ostamisesta Ruotsista. Ponssen kanssa on solmittu esisopimus kolmen hakkuukoneketjun liisaamisesta. Tarkoitus on päästä aloittamaan hakkuut Pääjärven alueella vuoden 2017 alussa.

Lähde: Karjalan hallinnon nettisivut

* 1 € = 75 RUB