Venäläisissä oppilaitoksissa pitäisi järjestää erillisiä bioenergia-kursseja, todettiin Pietarin metsäteknisessä akatemiassa järjestetyssä seminaarissa, jossa Venäjän johtavien metsäalan korkeakoulujen edustajat yhdessä ruotsalaiskollegojensa kanssa pohtivat uusia opetussuunnitelmia sekä mahdollisuuksia järjestää opiskelijoille bioenergia-alan opetusta.

Luoteis-Venäjän metsäteollisuuskondeferaation bioenergiahankkeiden johtaja Olga Rakitovan mukaan Venäjällä ei vielä pidetä erillisiä kursseja biopolttoaineista ja muista uudistuvista energialähteistä. Rakitovan mukaan nyt aika alkaa Venäjälläkin olla kypsä erillisten kurssien järjestämiseen.

Bioenergian käyttö ei ole Venäjällä uutta, se on jo vanhastaan tuttua, mutta jäänyt halvempien energialähteiden jalkoihin. Nyt asiaan kiinnitetään huomiota entistä enemmän. 20.-21. huhtikuuta Pietarissa pidettiin Wood-pellets.com-portaalin järjestämä kansainvälinen biopolttoainekonferenssi, 16.-17. toukokuuta Luoteis-Venäjän metsäteollisuuskondeferaatio, Biofuel Region ja National Forest Agency järjestävät toisen konferenssin. Parin viikon sisällä Pietarissa pidetään myös uudistuvia energiavaroja käsittelevä seminaari ja touko-kesäkuun vaihteessa Luoteis-Venäjän metsäteollisuuskondeferaatio vie venäläisiä bioenergiaeksperttejä Ruotsiin World Bioenergy –messuille, jonka jälkeen he pääsevät tutustumaan Skandinaviassa toimiviin alan tehtaisiin.

Lähde: www.drevesina.com