AFK Sisteman osakekauppa on saatu päätökseen, ja yhtiö on ostanut Investlespromin osakkeet, tiedottaa Karjalan päämies Aleksander Hudilainen. Jatkossa Lesinvest -nimeä kantavan yrityksen pääpaikka siirtyy Moskovasta Karjalan tasavaltaan.

Tiedotusvälineiden mukaan AFK Sisteman tiedotus on vahvistanut kaupan toteutumisen. AFK Sisteman tytäryhtiö OOO LesInvest solmi keväällä Moskovan pankin kanssa sopimuksen Investlespromin osakekannan ostosta. Kauppaan sisältyy Segezhan sellu- ja paperitehdas sekä puutuoteteollisuusyrityksiä.

Moskovan pankki on kuulunut VTB pankkiryhmään vuodesta 2011 alkaen. AFK Sistema on Venäjän suurimpia rahoitusyhtiöitä ja se kuuluu liikevaihdoltaan kymmenen suurimman yrityksen joukkoon.

Syyskuussa AFK Sisteman suurinta osakkeenomistajaa vastaan nostettiin syyte rahanpesusta. Venäjän federaation tutkintakomitean mukaan Vladimir Jevtušenkov on kavaltanut Baškortostanin tasavallan energiasektorin yritysten osakkeita ja myöhemmin laillistanut ne. Jevtušenkov on asetettu kotiarestiin ja tapauksen tutkinta jatkuu.