Karjalan hallitus tukee tehdasta

Karjalan tasavallan johtaja Sergei Katanandov on allekirjoittanut hallituksen määräyksen tukitoimenpiteistä Äänisen traktoritehtaalle vuosiksi 2005 – 2006, tiedottaa Karjalan hallituksen lehdistöpalvelu.

Tähän liittyen Karjalan hallitus tekee lainsäädäntökokoukselle lähiaikoina ehdotukset omaisuusverokannan alennuksista tasavallan metsätraktorituotannon tukemiseksi. Talouskehitysministeriö puolestaan on saanut tehtäväkseen auttaa tehdasta metsäkonetuotantoa, mm. Nokka Profi-600 -harvesteria koskevien investointihankkeiden laatimisessa. Raha-asiainministeriössä pohditaan pankkien lainoitusmahdollisuuksia traktoritehtaan tilanteen vakauttamiseksi ja tuotantomäärien lisäämiseksi. Petroskoin kaupunginhallinto ja Karjalan rakennusministeriö selvittelevät maakaasun käyttöönottoa traktoritehtaalla.

Äänisen traktoritehtaan omistavalle Traktornye zavody -yhtymälle on ehdotettu tehtaan kehittämisohjelman laatimista vuoteen 2015 saakka sekä rahallisen avustuksen myöntämistä vaikeuksissa olevalle osakeyhtiölle.

Lähde: Karjalan hallituksen lehdistöpalvelu

40 vuotta juontotraktoreita

Äänisen traktoritehtaan suosituinta telaketjutraktorimallia TDT-55 on valmistettu 40 vuoden ajan ja niitä on tehty 190 300 kappaletta, kirjoittaa Karjalan Sanomat. Lisäksi on valmistettu noin 10 000 traktoria, jotka toimitettiin muille tehtaille lisävarustusta varten. Vuonna 2003 tuotettiin viimeinen TDT-55 juontotraktori ja aloitettiin uuden mallin TLT-100 tuotantokausi. Ensi vuonna suunnitellaan aloitettavan uuden Onezhets-300 mallin tuotanto. Tehtaalla aiotaan elvyttää myös TDT-55 traktorien peruskorjaus.

Lähde: Karjalan Sanomat no 31

Uusi telatraktorimalli Onezhets-300

Äänisen traktoritehdas on aloittanut uuden telaketjutraktorimallin Onezhets-300 valmistamisen. Ensimmäinen koetraktori valmistuu marraskuussa ja massatuotanto aloitetaan 2006. Tärkeimmät muutokset verrattuna TLT-100 -sarjan traktoreihin löytyvät ohjaamosta, ohjauslaitteista ja voimansiirrosta.

Ohjaamon uusi ergonomia parantaa näkyvyyttä, ilmastointia ja lämmitystä. Modifioidun voimansiirron ja hydraulisen kääntömekanismin ansiosta Onezhets-300 on aikaisempia malleja ketterämpi. Dieselmoottorin lämmityslaite auttaa koneen käynnistämistä kovillakin pakkasilla.

Lähde: Karjalan hallituksen www-sivut