Äänisen traktoritehdas on saanut vakautettua taloutensa vuosien vaikeuksien jälkeen, tiedottaa Karjalan teollisuus- ja luonnonvaraministeriö. Verorästit on hoidettu ja palkat maksetaan ajallaan. Tammikuussa 2007 tehdas päätti alkaa valmistaa tuottavampaa kalustoa niin puunkorjuuseen kuin öljy- ja kaasuteollisuuteenkin. Myös suunnitelma tuotannon siirrosta Petroskoin keskustasta toiselle tehdasalueelle on herätetty henkiin. Perustuotanto on tarkoitus siirtää vuonna 2008.

Tällä hetkellä tehtaalla on noin 1000 työntekijää. Heinäkuussa alettiin siirtää työntekijöitä omistajakonsernin ”Traktornye zavody” perustamaan uuteen yritykseen OOO Onezhkij traktornyj zavod (suomeksi edelleen Äänisen traktoritehdas), johon on suunniteltu 530 työpaikkaa. Lisäksi määräaikaisilla työsopimuksilla palkattavia on noin 130 henkeä.

Tämän vuoden puolella Äänisen traktoritehtaan tuotantomäärä on kasvanut 60 prosentilla ja tulevaisuuden kuva on toiveikas. Vuonna 2006 tehdas tuotti 207 telatraktoria, tämän vuoden tavoitteeksi on asetettu 300 traktoria. Tehtaan myyntiosaston mukaan tuotteista on menestynyt ennen kaikkea TLT-100A:n pohjalle modifioidut traktorit, joita ostetaan puunkorjuun, öljy- ja kaasuteollisuuden lisäksi myös palontorjuntakalustoksi.

Lähde: Karjalan hallituksen www-sivut