Tervetuloa Hyönteistuotannon edistäminen Etelä-Pohjanmaalla-hankkeen (ENTOLAB) hyönteiskasvatusoppaaseen. Oppaassa keskitytään etenkin kotisirkkojen kasvatukseen, mutta myös muita lajeja kuten jauhomatoja ja mustasotilaskärpäsen toukkien kasvatusta käsitellään.

Opas on jaettu lukuihin, joita pääset lukemaan klikkaamalla tämän sivun alalaidassa olevia ↓↓ sisällysluettelon hyperlinkkejä  ↓↓.

ENTOLAB-hankkeen tavoitteena on edistää hyönteiskasvatusta Etelä-Pohjanmaalla tuottamalla tietoa kasvatuselinkeinon avuksi (Kuva). Hanketta tukee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 ja sen toteuttavat Luonnonvarakeskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulu.

 

Sisällysluettelo (klikkaa otsikkoa siirtyäksesi haluamallesi alasivulle)

Oppaan ovat laatineet Jarkko Niemi1, Maija Karhapää1, Sandra Mellberg2, Ilkka Latomäki3 ja Gun Wirtanen2,3.

1Luonnonvarakeskus, 2Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, 3SeAMK Ruoka

Viittausohje: Niemi JK, Karhapää M, Mellberg S, Latomäki I, Wirtanen G. (2019). Hyönteiskasvatusopas. Hyönteistuotannon edistäminen Etelä-Pohjanmaalla-hanke (Entolab). Online-julkaisu. Saatavilla Internetissä: https://projects.luke.fi/biosecurity/entolab/ [viittauspäivä]

Lisää hankemateriaaleja ja hankkeessa pidetyt esitykset löydät Slidesharesta tai Dropoboxista. sekä julkaisusivulta, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Julkaisusivulla on linkkejä ENTOLAB-hankkeen tuottamiin tiedotusmateriaaleihin sekä hankkeen ulkopuolisiin hyönteisaiheisiin julkaisuihin ja videoihin.

Lataa hanke-esite.

Tutustu myös Tiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen-hankkeen raporttiin (avaa raportti).

Tämä sivu on luotu 22.2.2019. Viimeisin päivitys 2.2.2020.

Lisätietoja

Tutkimusprojessori Jarkko Niemi, jarkko.niemi@luke.fi, puh. 040 358 0487